Blog

Cum să îngrijim corect bateriile auto iarna

Cum îngrijim corect bateriile auto iarna? Cei de la Batteries in a Flash au scris despre asta. Am tradus pentru dumneavoastră cele mai importante sfaturi.

Bateriile auto iarna – tehnici pentru prelungirea duratei de viaţă

Dacă bateriile auto funcţionează corespunzător, e uşor uităm de îngrijirea acestora. Totuşi, acordându-i periodic atenţie, acumulatorul va rezista mai mult. Veţi economisi astfel bani pe termen lung. Îngrijiţi acumulatorii mai ales iarna, întrucât temperaturile scăzute îi solicită mai mult. Sunt câteva elemente cărora trebuie le acordaţi atenţie, pentru a preveni oprirea bateriilor. Acestea sunt: evaluarea alternatorului, curăţarea cutiei acumulatorului şi a clemelor.

Carcasa bateriei

Carcasa este un element esenţial de protecţie pentru bateriile auto. Când recipientul şi bornele sunt acoperite de umezeală, praf sau vaselină, mizeria poate cauza pierderi de electricitate din acumulator. Pentru curăţarea recipientului, turnaţi încet apă peste el, evitând orificiile acestuia. Puteţi folosi şi o perie de sârmă, pentru a scăpa de coroziune. Folosiţi o cârpă înmuiată într-un amestec de bicarbonat de sodiu pentru ştergerea exteriorului cutiei, soluţia neutralizând acidul bateriei. Nu uitaţi curăţaţi şi capacele. Evitaţi turnaţi apă sau amestecul cu bicarbonat de sodiu pe borne şi celule.

Clemele cablului

Coroziunea de pe clemele cablului poate duce la oprirea bateriei. Mai exact, aceasta împiedică existenţa contactului pentru pornirea bateriei. Când clemele sunt corodate, mecanismul poate fi afectat, ducând la întreruperea totală a curentului. Coroziunea se elimină folosind apă şi o perie de sârmă. După curăţare, acoperiţi clemele cu lubrifiant, cum ar fi petrol, vaselină sau miere. Dacă clema e prea afectată pentru a fi curăţată, puteţi înlocui întreg dispozitivul.

Cureaua alternatorului

Cureaua alternatorului se poate întinde şi aluneca. Dacă alunecă, alternatorul nu mai produce cantitatea standard de electricitate pentru reîncărcarea bateriei. Când mergeţi cu maşina în service, asiguraţi a fost verificată şi cureaua.

Pierderea curentului

Bateriile auto pot pierde curent. Fiţi atenţi la maşină! Când scade intensitatea luminii farurilor sau maşina porneşte mai încet decât de obicei, rugaţi un specialist verifice starea bateriei.

Îngrijindu corect bateriile auto iarna, le extindeţi durata de viaţă şi preveniţi avarii nedorite.

Sursa: http://www.batteriesinaflash.com/blog/techniques-to-extend-your-car-batteries-life/

(Photo by Shawn Ang on Unsplash)