Blog

Bateriile AGM-VRLA – prezentare, caracteristici şi montare

Bateriile AGM-VRLA sunt specifice maşinilor cu funcţia Start-Stop. În ultima vreme, tot mai multe vehicule au montate astfel de baterii şi considerăm că e important să discutăm despre ele.

Prezentare

Acronimul AGM vine de la Absorbent Glass Mat şi înseamnă fibră de sticlă absorbantă. Este o baterie pentru vehicule cu funcția Start-Stop, acestea fiind dotate din fabricație cu astfel de baterii! Acronimul VRLA înseamnă Valve Regulated Lead Acid şi înseamnă baterii plumb acid cu valvă regulatoare.

Caracteristici pentru bateriile AGM-VRLA

Caracteristica principală pentru bateriile AGM-VRLA este că sunt fără întreținere și au o durată de viață ridicată! O altă caracteristică prezentată de Rombat se referă la numărul de ciclări de 3-4 ori mai mare decât toate gamele convenționale. Bateriile AGM-VRLA au un curent de pornire mare, chiar și în stare de încărcare scăzută! Datorită separatorului special din fibră de sticlă, acidul este total absorbit în separator și astfel bateriile capătă o rezistență la răsturnare și înclinații de până la 360 grade!

Bateriile AGM-VRLA de la Rombat sunt de

  • 70 Ah (278 mm) cu 720 A (EN);
  • 80 Ah (314 mm) cu 800 A (EN);
  • 92 Ah (352 mm) cu 850 A (EN)

Garanția pentru bateriile AGM-VRLA este de doi ani.

Montarea bateriilor AGM-VRLA

La fel ca în cazul tuturor bateriilor, vă recomandăm montarea lor doar de către specialişti. Totuşi, vă prezentăm câteva recomandări în caz că sunteţi nevoiţi să le schimbaţi singuri.

În primul rând, este important ca mașina să rămână alimentată cu curent în timpul schimbării bateriei! Puteţi face asta simplu cu o baterie încărcată și cablurile folosite la un clasic dat curent! În timpul schimbării bateriei să fiţi foarte atenţi la cablul roşu de la +, să nu atingă masa! Ulterior schimbării, este nevoie să validaţi noua baterie și să ştergeţi codurile de eroare apărute la montare! Pentru a face acest lucru, folosiţi un aparat conectat la portul OBD.


Dacă doriţi să cumpăraţi o astfel de baterie, găsiţi lista de preţuri aici. Pentru detalii, vă rugăm să ne contactaţi la tel. 0745-619.497 sau pe pagina noastră de Facebook.