Blog

Garanţia bateriilor auto – principala problemă întâlnită

Problema numărul unu în ceea ce priveşte garanţia bateriilor auto

De 25 de ani, comercializăm doar baterii Rombat! După un sfert de veac de experienţă, principala problemă pe care am întâlnit-o în ceea ce priveşte garanţia este descărcarea acumulatorilor. De cele mai multe ori, descărcarea este accidentală, din cauza farurilor sau a casetofonului lăsate deschise, de exemplu. În aceste cazuri, bateria este secată şi maşina nu mai porneşte, indiferent de anotimp. Dar reîncărcarea acesteia rezolvă, aproape întotdeauna, problema.

În cazurile în care bateria este folosită într-o stare aproape descărcată, sunt mai multe situaţii. Bateria aproape descărcată este cea cu densitatea între 1,2 şi 1,25 g/cm³. De cele mai multe ori, o baterie în această stare porneşte pe timpul verii, când este cald. La temperaturi scăzute, însă, bateria descărcată nu mai porneşte maşina.

Cel mai des întâlnit caz de anulare a garanţiei

Folosirea bateriei într-o stare descărcată duce la suprasolicitarea acesteia. Din această cauză, pasta bateriei poate cădea, iar garanţia va fi anulată. Pentru a evita anularea garanţiei, recomandăm verificarea periodică a acestora. Bateriile cu ochi magic ar trebui verificate o dată pe lună. Cele care nu au ochi magic pot fi verificate cu ajutorul unui voltmetru. Puteţi face asta singuri sau puteţi ruga să fie verificat acumulatorul într-un service auto. Pentru toţi clienţii noştri, noi facem gratuit verificarea. Cu siguranţă veţi găsi şi alţi furnizori care oferă acest serviciu fără costuri.

Cum să verificăm starea bateriilor dotate cu indicator de stare (ochi magic)?

La bateriile dotate cu indicator de stare (ochi magic), starea de încărcare și nivelul electrolitului se pot aprecia observând culoarea acestuia:

– transparent: nivel scăzut, necesită completare

– negru: nivel bun, baterie descărcată

– verde: nivel bun, baterie încărcată

Mai multe despre îngrijirea bateriei auto pe timpul iernii găsiţi aici.

Cum să încărcăm bateria auto?

Încărcarea bateriei este recomandat să fie făcută într-un service auto. Vă sfătuim să nu umblaţi deloc la bateriile aflate în perioada de garanţie. Vă recomandăm chiar să nu umblaţi la nicio baterie. Când aveţi probleme, mergeţi cu bateria la service! Dacă, totuşi, nu aveţi încotro, vă explicăm aici cum se face încărcarea bateriei auto.